Golman rođen u Bosni i Hercegovini potpisao za Everton

Nakon povrede Pickforda

Golman rođen u Bosni i Hercegovini potpisao za Everton

Esmer Oštraković

Užasne vijesti stigle su prošle sedmice za trenera Evertona, Franka Lamparda.

Naime, prvi golman ovog tima Jordan Pickford se povrijedio je će biti van terena preko mjesec dana.

Drugi golman je naravno Asmir Begović koji će zauzeti njegovo mjesto na golu u ovom periodu, te se pokušati izboriti i za više minuta kada se Pickford oporavi.

Ipak, dodatni problem za Lamparda bio je taj što je i treći golman, Andy Lonergan, povrijeđen te Begović nema nikakvu zamjenu.

Zato su u Evertonu morali reagovati, te su nekoliko dana prikupljali informacije o slobodnim golmanima u Engleskoj.

Izbor je pao na golmana rođenog u Bosni i Hercegovini koji ima 37 godina, a u svojoj karijeri je već branio u Engleskoj.

Radi se naravno o Eldinu Jakupoviću koji je tako potpisao kratkotrajni ugovor sa Evertonom, ali iz Evertona se nisu očitovali do kada traje njegov ugovor.

Jakupović će tako u narednom periodu praviti konkurenciju Asmiru Begoviću, te će stati između stativa ukoliko bude bilo potrebe.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj golman je veći dio svoje karijere proveo u Leicesteru, a branio je još i u Hull Cityju, Lokomotivi iz Moskve, te Grasshoppersu.

Pickford bi trebao biti spreman da se vrati na gol nakon reprezentativne pauze, dok Lonergana neće biti dostupan za treninge još nekoliko sedmica.

Top Komentari

Mostarac94
Hahahahahah svaka cast za naslov
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi