Jakupović zaboravljen u Leicesteru: "Hemija između nas nije dobra"

Požalio se na trenera

Jakupović zaboravljen u Leicesteru: "Hemija između nas nije dobra"

Eldin Jakupović odbio je svojevremeno braniti za BiH, a smatralo ga se odličnim čuvarom mreže. 

Prošle godine potpisao je za Leicester City, međutim tokom prošle i ove sezone ubilježio je samo četiri nastupa.

Golman Lisica dao je intervju švicarskom tabloidu Blicku o životu na King Power stadionu i činjenici da je dolaskom Dannyja Warda iz Liverpoola postao tek treća opcija na golu.

Jakupović je došao na prijedlog Craiga Shakespearea, kojeg je u zamijenio Claude Puel.

"Kad sam došao prije godinu dana, znao sam da ću teško dobiti priliku pored Schmeichela, on je izvrstan golman i izvrstan čovjek", prenosi Blick Jakupovićeve riječi.

"Ali oni su me doveli da se nadopunjavamo, guramo naprijed jedan drugoga, tako da sam bio svrsishodan. Sada, za ovu sezonu doveli su Warda za mnogo novca i trener je odlučio da je on njegov broj 2. Ipak, nisu me pustili iako sam imao neke dobre ponude", kazao je Jakupović i dodao da "hemija između njega i Puela nije dobra."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Također samsvoje mišljenje ljudima u klubu. Inače, Leicester je sjajna sredina, klub, kolege, stadion, predsjednik... sve je super. Još kad bih igrao to bi bilo savršeno."

"Imam još dvije godine ugovora, u ovom trenutku nemam drugog izbora nego živjeti s tom situacijom. Nekad sam bio ambiciozan i emotivan. Ako bih mogao vratiti vrijeme, učinio bih mnoge stvari drugačije."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi