"Ovo je magija, Hollywood, ovaj dečko nikad ne smije otići! Vrijednost? 250 miliona eura"
Talentovani fudbaler očarava apsolutno sve svojim fenomenalnim nastupima u dresu minhenskog Bayerna (Foto: Instagram)

Velike riječi čuvenog Nijemca

"Ovo je magija, Hollywood, ovaj dečko nikad ne smije otići! Vrijednost? 250 miliona eura"

Midhat Šljivak

Mladi fudbaler minhenskog Bayerna Jamal Musiala (19) je u meču protiv Schalkea u Gelsenkirchenu upisao svoj 100. nastup za klub, a ovaj jubilej je obilježio s dvije asistencije.

Jamal Musiala igra fenomenalno u prvom dijelu sezone. Ovaj tinejdžer je ove sezone upisao 12 golova i 10 asistencija u 22 odigrana meča i njegovi potezi na terenu su zaista fenomenalni.

Oduševljen je i nekada najbolji igrač svijeta Lothar Matthaus. Legenda Bayerna i njemačkog fudbala ne bira riječi kada su u pitanju pohvale za mladog fudbalera.

Jamal Musiala je po mnogima jedan od najboljih veznih fudbalera svijeta iako mu je tek 19 godina (Foto: EPA)

Njegovo nastupe nazvao je magičnim, smatra ga novim Messijem i poručio je Bayernu da nikada ne smije pustiti Musialu iz kluba.

"Ovo je magija, ovo je nivo Lionela Messija. Ovaj momak ne smije nikad napustiti Bayern", rekao je Matthaus i nastavlja s pohvalama za 19-godišnjeg fudbalera.

"On nas očarava, zabavlja nas. Sve izgleda kao Hollywood. On uvijek mora igrati", istakao je on.

Oglasi

Matthaus je govorio i vrijednosti mladog fudbalera. Smatra da mu nema ravnog.

"Njegova vrijednost? Rekao bih 250 miliona eura. Ali, on ionako nije na prodaju".

"Znate li šta je Lionel Messi bio u Barceloni? Musiala to mora biti u Bayernu kao neizostavan član tima. On mora ostati u klubu što je duže moguće", istakao je legendarni Nijemac.

Pohvale za mladog reprezentativca Njemačke imao je i trener bavarskog velikana Julian Nagelsmann.

"Napredovao je dosta i odigrao fenomenalan prvi dio sezone. Nadam se da će odigrati vrhunski na Svjetskom prvenstvu, a zatim i drugi dio sezone. Ima ekstremno brza stopala i veoma je talentovan. Svima nam je drago što igra za nas", istakao je Nagelsmann.

Jamal Musiala je ugovorom za Bayern vezan do ljeta 2026. godine. U klub je stigao 2019. godine zahvaljujući naporima Hasana Salihamidžića.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Mladi fudbaler je već skupio 17 nastupa za reprezentaciju Njemačke. Imao je mogućnost nastupa za Englesku, gdje je odrastao, te za Nigeriju, čije porijeklo ima preko oca, no odlučio se za nastup za Njemačku u kojoj je rođen.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ViniJr
Jest al Messi za sirotinju. Prvo se treba dokazati protiv dostojnih protivnika a ne protiv ekipa koje su napravljene da bi Bayern nabijao gol-razliku.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi