Golden State Warriorsi Nijemcima pomogli da zvijezda Bayerna odabere njihovu reprezentaciju
Foto - EPA

Musiala je veliki fan NBA tima

Golden State Warriorsi Nijemcima pomogli da zvijezda Bayerna odabere njihovu reprezentaciju

M. Šljivak

Talentovani fudbaler minhenskog Bayerna Jamal Musiala (18) uskoro će debitovati za reprezentaciju Njemačke.

Ovaj 18-godišnji ofanzivni veznjak odabrao je da u budućnosti nastupa za Njemačku, iako je prošao gotovo sve omladinske selekcije Engleske.

Rukovodstvo Fudbalskog saveza Njemačke imalo je pravi pristup prema mladom igraču. Znali su šta voli, vršili su lagan pritisak i na kraju je Musiala odabrao selekciju Njemačke.

Interesantno je da su iz njemačkog Saveza znali i da je Musiala veliki navijač NBA tima Golden State Warriosa, te su se odlučili na zanimljiv potez.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Bild navodi da je Musiala dobio poruku od zvijezda Warriorsa među kojima je bio i Stephen Curry. Oni su istakli kako bi bili sretni da ga vide u dresu Njemačke i da bi bili veoma sretni da ga upoznaju preko veza u Fudbalskom savezu Njemačke.

Očigledno je ova 'pomoć' dala rezultata i Musiala je na kraju odabrao da nastupa za državu u kojoj je rođen i odakle je njegova majka.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi