James: Begović je ozbiljna prijetnja Courtoisu

Istakao da je pomalo razočaran Belgijancem

James: Begović je ozbiljna prijetnja Courtoisu

Bivši golman engleske reprezentacije David James istakao je za tamošnje medije da je dolazak Begovića itekako ugrozio Courtoisovo mjesto prvog golmana Chelseaja.

James je priznao da je od Courtoisa više očekivao u prošloj sezoni, te da je njegov nivo ispod nivoa kojeg je pružao Petr Čech na vrhuncu svoje karijere.

"Courtois je osvojio ligu i nije primio mnogo pogodaka, ali nije imao toliko uspješnu sezonu kao sa Atletico Madridom. On je u Španiji branio kao životinja i ja sam jedva čekao da dođe u Premier ligu. Mislim da je Courtois za nijansu podbacio u debitantskoj sezoni. Mlad je i mora napredovati, inače će imati problema", rekao je James, koji je potom prokomentarisao našeg golmana:

"Asmir je veoma dobar golman. Mourinho je pokazao da se ne plaši ostaviti na klupi neke ključne igrače. Radio je to sa Čechom prošle sezone, kao i sa Casillasom u Realu. Ako Begović dobije priliku, dovoljno je dobar da je iskoristi".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea svoju sljedeću utakmicu igra večeras na Stamford Bridgeu, gdje će ugostiti Fiorentinu. Postoji realna šansa da na toj utakmici priliku dobije i naš reprezentativac.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti