Fizički obračun zbog proslave gola, a onda je Maupay jednom rečenicom "ugasio" Maddisona

Nije mu ostao dužan

Fizički obračun zbog proslave gola, a onda je Maupay jednom rečenicom "ugasio" Maddisona

E. Čaušević

Tottenham je sinoć u odličnoj utakmici na svom terenu pobijedio Brentford sa 3:2, a meč je obilježio fizički obračun Neala Maupayja i Jamesa Maddisona. No, na tome se nije završilo jer je igrač Brentforda odlučio da se oglasi na društvenim mrežama i jednom rečenicom "ugasi" zvijezdu Tottenhama.

Na Tottenhamovom stadionu u Londonu gledali smo sjajnu utakmicu 22. kola engleskog Premiershipa na kojoj smo vidjeli čak pet golova, a na kraju je domaći tim nakon preokreta slavio sa 3:2.

Meč je obilježio fizički i verbalni obračun koji su imali Maupay i Maddison, a sve je počelo kada je u 15. minuti igrač Brentforda zabio pogodak za 0:1, te je kopirao proslavu gola zvijezde Tottenhama.

Maddisonu se taj potez nije svidio što je Maupayju dao do znanja, a tada je počelo pravo mučenje za igrača Brentforda.

Pored Maddisona narugao mu se i Richarlison kada je zabio pogodak u 56. minuti, te su igrači Tottenhama jasno dali do znanja Maupayju da nije smio na takav način slaviti svoj gol.

Oglasi

Međutim, iako se činilo da je sve završeno što se tiče tog okršaja nije bilo tako. Maupay je nakon utakmice odlučio da odgovori Maddisonu i jednom rečenicom ga "ugasi" na društvenim mrežama.

Mnogima nije jasno zašto je Maddisonu zasmetala ta proslava i zbog čega se pronašao uvrijeđenim, a i sam Maupay je bio iznenađen kada je igrač Tottenhama na njega fizički nasrnuo.

No, Maupay na kraju nije ostao dužan jer se oglasio nakon utakmice i na brutalan način je ponizio engleskog reprezentativca koji je poručio da Maupay nije dao dovoljno golova u karijeri da ima svoju proslavu.

"Malo sam uranio s tom proslavom, razočaran sam što nismo pobijedili. Dao sam više golova i imam manje ispadanja iz lige u karijeri od Jamesa Maddisona", poručio je igrač Brentforda nakon utakmice.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ta objava je izazvala dodatni bijes navijača Tottenhama koji su ismijavali igrača Brentforda što je objavio fotografiju kako slavi pogodak, a njegov tim je poražen u toj utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi