Snovi se mnogima ruše: Još jedno veliko ime propušta Svjetsko prvenstvo!

Nije se uspio oporaviti

Snovi se mnogima ruše: Još jedno veliko ime propušta Svjetsko prvenstvo!

Eldar Ganibegović

Svjetsko prvenstvo u Kataru počinje za 11 dana, a mnoge velike zvijezde će ga propustiti zbog povrede. Sada je jedan otkaz stigao i u reprezentaciju Engleske.

Reprezentacija Engleske jedan je od favorita na Svjetskom prvenstvu u Kataru, no put Azije će bez jedne velike zvijezde.

U pitanju je Reece James koji se nije uspio oporaviti od povrede koju je zadobio 11. oktobra u duelu Chelseaja i Milana u Ligi prvaka.

James je trenirao individualno i izborio se za poziv Garetha Southgatea. Najnovija informacija je bila da će 22-godišnjak sigurno propustiti utakmice s Iranom (21. novembra) i SAD-om (25. novembra), ali da će imati priliku zaigrati u posljednjoj utakmici grupne faze protiv Velsa (29. novembra).

Kako su Englezi favoriti za prolazak u osminu finala u grupi B gdje su još Vels, SAD i Iran, James je računao na poziv Southgatea. Defanzivac Chelseaja računao je na igranje u nokaut fazi. 

Međutim, to se neće dogoditi. Kako prenose engleski mediji, Southgate je u utorak navečer nazvao Jamesa i obavijestio ga da neće riskirati njegovo zdravlje pozivajući ga na Svjetsko prvenstvo.

Oglasi

Za Englesku, ovo je još jedan problem kada su bekovi u pitanju. James, koji ove sezone blista u Chelseaju, bio je favorit za mjesto u prvoj momčadi. Ovaj 22-godišnjak neće ići na Svjetsko prvenstvo, ali nije jedini desni bek koji je otpisan. Tu je i povrijeđeni Kyle Walker. 

Uz odsustvo njih dvojice, gotovo je sigurno da će Southgate pozvati igrača Liverpoola Trenta Alexander-Arnolda i igrača Newcastle Uniteda Kierana Trippiera.

Engleska nije jedina u problemima. Branioc titule Francuske definitivno će biti bez Kantea i Pogbe, a u velikim problemima s povredama je i Argentina.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Također, danas je potvrđeno da će Sadio Mane propustiti Mundijal, a pod upitnikom je i najveća zvijezda Južne Koreje, Heung-min Son. 

Top Komentari

FahroKonjHodzic
njeka njeka kad ste lose zidali pa se ruse rijedak malter niste ni purpjenu stavili na kraju
0 3
denimen9
Lik odigra 4 5 dobrih utakmica, engleski mediji i strucanjsi sa ss.ba foruma ga proglase najboljim bekom na svijetu.. Sta je ovakvih Luke Shaw-ova prošlo kroz englesku i dizano u nebesa u zadnjih 10 godina, pa barem 15.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi