Engleska javnost se borila za njega, selektor ga zvao, a on se nije javio

Na kraju se sve dobro završilo

Engleska javnost se borila za njega, selektor ga zvao, a on se nije javio

E. Oštraković

Selektor Engleske, Gareth Southgate, danas je objavio spisak od 26 nogometaša koji putuju na Svjetsko prvenstvo koje se igra u Kataru. Na spisku je, nakon velikog pritiska javnosti i nogometaš Leicestera, James Maddison.

Maddison ove sezone igra zaista sjajno, te je u posljednih godinu dana postigao čak osamnaest golova i upisao dvanaest asistencija.

To je više od bilo kojeg drugog veznog nogometaša koji je bio u opticaju da ide na Svjetsko prvenstvo, ali činilo se da Maddison neće biti na spisku.

Javnost je u Engleskoj ozbiljno pritisnula Southgatea, te je na kraju on odlučio da ih posluša i da na spisak uvrsti nogometaša Leicestera.

Zanimljivu priču danas nakon treninga Leicestera otkrio je trener ove ekipe Brendan Rodgers, a naravno u glavnoj ulozi bio je Maddison.

Tako je trener Leicestera da je Maddison propustio prvi poziv od Southgatea, te je tako umalo ostao bez poziva na Svjetsko prvenstvo.

Oglasi

"Prije nego što smo počeli trenirati Maddison je ugledao propušten poziv od strane selektora Garetha Southgatea. Gledao je u mene i ja sam mu rekao da ode u moju kancelariju kako bi imao privatnost dok razgovara. Naravno da sam znao o čemu se radi i bilo je jako smiješno jer je propustio jedan od najvažnijih telefonskih poziva u svojoj karijeri", rekao je Rodgers, te je dodao:

"Naravno da sam sretan zbog njega. Sve što mu je selektor rekao je privatno i ne želimo da govorimo o tome. Mislim da Gareth nije pao pod pritisak javnosti nego je bio logičan i vidio nogometaša koji mu može pomoći", završio je Rodgers.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Maddison je za reprezentaciju Engleske debitova upravo kod Southgatea u novembru 2019. godine na utakmici protiv Crne Gore.

Ostaje da vidimo da li će Maddison dobiti minute u Kataru, te ukoliko ih dobije, kako će ih iskoristiti.

Top Komentari

Bhf
Koja glupost od novinarstva,jos uvijek se pozivi salju i naravno ako se neko nejavi na telefon nemora da znaci da ce ostati bez poziva.Daj se malo uozbiljite.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi