Juventus prodao Dejana Kuluševskog

Dogovoren posao

Juventus prodao Dejana Kuluševskog

Midhat Šljivak

Torinski Juventus prodao je švedskog fudbalera Dejana Kuluševskog ekipi Tottenhama. Stara dama će inkasirati 30 miliona eura u ovom transferu i ukupno 40 miliona s novcem kojeg će dobiti za posudbu.

Dejan Kuluševski odlazi iz Juventusa. Stara dama danas je dogovorila transfer 23-godišnjeg ofanzivca u Tottenham, tim u kojem je prošle sezone igrao na posudbi.

Dogovor je postignut za cifru od 30 miliona eura, a treba istaći da je Juve već dobio 10 miliona za posudbu koja je započela u januaru 2022. godine.

Prodajom Kuluševskog u Tottenham Bianconeri su vratili uloženi novac u ovog fudbalera. On je u augustu 2020. godine stigao u Torino iz Parme za 40 miliona eura.

Švedski reprezentativac će s londonskim klubom potpisati ugovor do juna 2027. godine i svi uslovi sa Spursima već su dogovoreni.

Oglasi

Kuluševski je protekle sezone nastupio u ukupno 37 utakmica u dresu Spursa. Imao je učinak od dva gola i osam asistencija.

Ovaj 23-godišnji krilni napadač je pored Juventusa i Tottenhama igrao još za Parmu i Atalantu.

Kuluševski je i standardan član reprezentacije Švedske. Ipak, iako je ofanzivac postigao je samo dva pogotkau 29 nastupa za nacionalni tim ove zemlje.

Nije Kuluševski jedini fudbaler kojeg će Juve ovog ljeta prodati. Lista za odlaske je ogromna i torinski tim kreira posve novi tim koji se bazira na mladim igračima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tako u dresu Stare dame nećemo više gledati igrače poput Alexa Sandra, Adriena Rabiota, Arthura Mela, Juana Cuadrada i mnogih drugih s kojima Bianconeri nemaju planove.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AjmanMuj
Odličan posao, još da Kaneu produže ugovor i to je to
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi