James Rodriguez izrežirao novi skandal

Kolumbijac je u slobodnom padu

James Rodriguez izrežirao novi skandal

A. Čaušević

James Rodriguez je još jednom u centru kontroverzne situacije. 

Izgleda da se kolumbijski veznjak nije skrasio ni u Al-Rayyanu koji se takmiči u katarskoj ligi pogotovo nakon njegovog odsustva sa meča azijske Lige prvaka.

Rodriguez nije igrao protiv Istiklol Dushanbea. U prvi mah se mislilo da se radi o povredi, ali daleko od toga. Barem prema izvještajima iz Katara.

Katarski mediji tvrde da je lično Rodriguez odlučio da ne igra jer traži povratak u evropski fudbal i neki novi klub.

Rodriguez je na kraju odlučio da više ne igra za trenutni tim i ko zna kakva će biti budućnost svojevremeno jednog od najboljih veznjaka svijeta.

Problem predstavlja što 30-godišnjak uz godišnju platu od sedam miliona eura i čvrst ugovor do 2024. godine.

Od svog dolaska u Al-Rayyan Rodriguez je odigrao sedam utakmica i postigao četiri gola. Kao druga opcija spominje se i odlazak u MLS.

Iskusni Kolumbijac je u karijeri igrao za istinske velikane, a na listi klubova čiji je dres nosio pored Evertona su Bayern, Real Madrid, Monaco, Porto, Banfield i Envigado.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi