Samo jedan čovjek je kriv što je James napustio Everton

Odmah ga otpisao

Samo jedan čovjek je kriv što je James napustio Everton

E. Čaušević

Kolumbijski fudbaler James Rodriguez prije nekoliko mjeseci iznenadio je sve odlukom da karijeru nastavi u Kataru.

Ovaj 30-godišnji fudbaler je nakon samo godinu dana odlučio da napusti Everton gdje je imao poprilično solidnu sezonu, te je potpisao za kraju za katarski Al-Rayyan.

Rodriguez je sve izenenadio odlukom da u najboljim godinama ide u Katar gdje se još uvijek nije najbolje snašao.

No, odlučio je sada da otkrije šta se sve dešavalo na početku sezone u Evertonu kada je za novog trenera izabran Rafael Benitez.. Tada Španac uopšte nije htio da računa na Jamesa zbog čega je Kolumbijac odlučio da ode.

Benitezu to nije bila baš najbolja odluka jer je samo pola godine kasnije dobio otkaz, a igrač kalibra Jamesa Rodrigueza se ne otpisuje tako lako.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Volio bih da sam duže ostao u Everton. To je sjajan klub i ima nevjerovatne navijače. Ipak, naletio sam na trenera koji nije računao na mene. Želio sam da budem dio tog kluba duže od ovoga, ali jednostavno trener nije računao na mene i to je to", poručio je James.

James je u dosadašnjem dijelu sezone za Al-Rayyan odigrao devet utakmica i uspio je postići tri gola i upisati četiri asistencije.

Top Komentari

Goran86
Benitez nije tacan, najbolji igrac Evertona svih vremena....James Rodriguez
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi