Pravi primjer propadanja igrača je James, potvrđuje to i njegov novi potencijalni transfer

Nekad je bio svjetska klasa

Pravi primjer propadanja igrača je James, potvrđuje to i njegov novi potencijalni transfer

A. Čaušević

Ne tako davno je bio svjetska klasa, igrao za vrhunske klubove, osvajao i Ligu prvaka, a sada tone ka dnu.

Sa 30 godina daleko od toga da je James Rodriguez na kraju karijere, ali čini se da Kolumbijac može zaboraviti na vrhunski fudbal. 

Rodriguezu je velika želja da se vrati u evropsku elitu, međutim ofanzivnog veznjaka ne želi niti jedan vrhunski klub.

Možda je kolumbijac postao pravi primjer za naglo propadanje igrača svjetske klase pošto je za kratko vrijeme od vrha krenuo ka dnu.

Prije godinu bio je odličan u dresu Evertona, pružao je sjajne partije, ali nedisplina i manjak profesionalizma su ga ''otjerali'' sa Goodison Parka.

Kolumbijac je ne tako davno bio mozak veznog reda u Realu i Bayernu. Ipak, uslijedio je strmoglavi pad te je trenutno član katarskog Al-Rayyana.

Pod svaku cijenu želi promijeniti klub, a posljednju ponudu koju je dobio je ona iz Brazila i to od jednog od najvećih tamošnjih klubova.

Naime, Jamesa želi dovesti Botafogo koji se nedavno vratio u brazilsku Seriju A te u svom timu želi neku veliku zvijezdu.

Botafogo je svakako poznato ime u svjetskom fudbalu, ali ovaj klub je odavno daleko od vrha i u Brazilu pa je pitanje da li je ovaj klub po Jamesovom ukusu koji bi najradnije da igra Ligu prvaka.

Oglasi