Stiže u najbolju ligu svijeta: Poznat je novi klub Jamesa Rodrigueza

Napušta Katar

Stiže u najbolju ligu svijeta: Poznat je novi klub Jamesa Rodrigueza

A. Čaušević

Avantura Jamesa Rodrigueza u Kataru će biti kratkog daha. 

Mediji iz Južne Amerike izvještavaju da Rodriguez već ima novi klub i da će karijeru nastaviti u engelskom Premiershipu, najboljoj ligi svijeta.

Službene informacije govore da je kolumbijski veznjak koji je član Al Rayyana povrijeđen te da nastup nije upisao od 5. marta.

Međutim, dojam je da Rodriguez namjerno ne želi igrati kako bi napustio Katar i vratio se u Evropu. Kako stvari stoje želja će mu se ispuniti vrlo brzo.

Zastupnici ofanzivnog veznjaka su se pobrinuli da ispune njegovu želju i prema trenutnoj situaciji u narednoj sezoni će nastupati za West Ham.

Klub iz Londona prolazi kroz odličan period, finansijski je jak i stabilan te može ispuniti zahtjeve 30-godišnjaka koji je već ranije igrao u Premiershipu i to u dresu Evertona.

Rodriguez u prvom pokušaju nije uspio spasiti karijeru u Engleskoj, a ostaje da se vidi kako će to biti u dresu West Hama koji je u mnogo povoljnijoj situaciji nego popularne Karamele.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Kolumbijca je želio angažovati i Al Nassr iz Saudijske Arabije, ali je nakon očiglednog ''pucanja veze'' s Al Rayyanom James odlučio da se vrati u Evropu.

Rodriguez je ranije igrao za Bayern, Real Madrid, Monaco... U Evropu je stigao 2010. godine potpisavši za Porto. 

Promo

Top Komentari

Mostarac94
Propo ko muda kroz gace
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi