Noć kad su igrači Bayerna probudili "party zvijer" u Jamesu i presudili Niki Kovaču

Iskrali se iz hotela i otišli na zabavu u Miamiju

Noć kad su igrači Bayerna probudili "party zvijer" u Jamesu i presudili Niki Kovaču

E. Čaušević

Jamesu Rodriguezu su mnogi nakon Mundijala 2014. godine predviđali veliku karijeru, ali nažalost nije ispunio puni potencijal  koji je imao.

James je oduševio fudbalski svijet svojim igrama u dresu reprezentacije Kolumbije na Mundijalu koji se prije sedam godina igrao u Brazilu.

On je nakon toga iz Monaca prešao u Real Madrid za čak 75 miliona eura i očekivalo se da će biti nova zvijezda kraljevskog kluba, ali Kolumbijac nije imao minutažu koju je očekivao u ovom timu.

James je odlučio na ljeto 2017. godine da ide u Bayern na posudbu gdje je proveo dvije sezone. Očekivao je da će minhenski klub otkupiti njegov ugovor i da će ostati na Allianz Areni, te je bio iznenađen kada se to nije desilo.

No, njemački Bild je otkrio detalje noći kada je sve krenulo nizbrdo za Jamesa u Bayernu. To se desilo na ljeto 2018. godine na pripremama za novu sezonu dok je njemački klub bio na turneji u Americi.

Tada je ekipa boravila u Miamiju, a igrači su u ponoć odlučili da se iskradu iz hotela i idu u provod. Niko Kovač je tada tek preuzeo ekipu i bio je to prvi veliki skandal igrača ovog tima koji su uspjeli nekako da sakriju od očiju javnosti.

Oglasi

Ekipa je tada upisala nekoliko pobjeda u pripremnim mečevima i igrači su trebali dobiti dozvolu za izlazak, ali se Kovač predomislio u posljednji trenutak. Poručio je da ih čeka važan meč na Allianz Areni protiv Manchester Uniteda kojim se završavaju pripreme i želio je da svi igrači budu u najboljem izdanju.

"Večeras niko ne ide van. Imamo važan test za nekoliko dana i morate svi biti fokusirani i spremni. Uskoro dolazi i prvo kolo Bundeslige i izlasci i provodi nisu mogući na pripremama", rekao je Kovač svojim igračima.

Međutim, David Alaba, Rafinha i Franck Ribery baš nisu poslušali novog trenera jer su iste noći organizovali veliku zabavu. Sve su dogovorili na svojoj WhatsApp grupi, a onda su se iskrali iz svojih hotelskih soba.

U fokusu se te noći našao upravo James koji je govorio saigračima da mu je to bio najbolji provod u životu. Bild piše da su tada oni probudili "party zvijer" u Jamesu kojem se noćni život tada itekako svidio.

U sobe su se vratili tek u šest sati ujutro, a iako ih je brat Nike Kovača, Robert, vidio kako napuštaju hotel odlučio je da to prešuti. Kovač je kasnije dobio otkaz u klubu, a mnogi smatraju da je najveći razlog što nije kaznio tog jutra svoje igrače zbog kršenja discipline i već tada je izgubio autoritet u svlačionici.

James je te noći shvatio kako je noćni život dobar i fudbal mu je očito pao u drugi plan zbog čega je sve krenulo nizbrdo u njegovoj karijeri.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Umjesto otkupa ugovora Bayern je Jamesa vratio u Real Madrid gdje je igrao još jednu sezonu, a onda je otišao u Everton. No, i u Engleskoj se zadržao svega godinu dana i zbog loše fizičke spreme Rafael Benitez ga je otpisao ljetos.

Zbog toga je bio primoran da traži novi klub i svi su bili u šoku kada je odlučio da ide u Katar gdje je potpisao za Al Rayyan. No, ni tamo mu ne ide baš najbolje jer na terenu djeluje totalno izgubljeno, a sad je i pred suspenzijom jer je udario glavnog sudiju na jednoj od utakmica.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

enko
Nase nagovaraju ako nece da izidju da moraju ,pa nismo djaba izabrali sarajevo umjesto trening centra,sreca pa su to ozbiljno shvatili pojedinci,ali i to je bilo kobno za repku.
5 0
Pornicar
Naš Pjandura se ne iskrada. On ode u noćni provod, narolja se, malo pojede, kresne sta, uslika se gdje stigne, vrati se ujutro i nema sankcija.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi