James Rodriguez na korak od transfera
Foto - EPA

Seli u Englesku

James Rodriguez na korak od transfera

Midhat Šljivak

James Rodriguez neće u narednoj sezoni nositi dres Real Madrida.

Kolumbijski fudbaler je jedan od fudbalera na koje trener Kraljeva Zinedine Zidane ne računa, ali 29-godišnji ofanzivni veznjak neće imati problema da nađe novi klub.

Povezivao se James u proteklom periodu sa brojnim ekipama, a sada je u Madrid stigla konkretna ponuda. Everton je počeo pregovore sa Realom o transferu ovog fudbalera i on je jedna od glavnih želja Carla Ancelottija.

Menadžer tima sa Goodisona zatražio je od rukovodstva kluba da mu dovedu Jamesa. Oni su proces već počeli i Kolumbijac bi mogao završiti na Ostrvu.

Kompletan posao mogao bi biti završen veoma brzo, a Real bi za njegove usluge mogao inkasirati između 25 i 30 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

To je mnogo manje od cifre koju su 2014. godine platili Monacu za njega. Ona je iznosila 75 miliona eura, ali uloženi novac James u Realu nikada nije opravdao.

James je dvije sezone igrao na posudbi u Bayernu, a za Real je odigrao 125 utakmica i zabio je 37 golova.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi