Čekaju ga nastupi u Europa ligi: James Rodriguez je konačno pronašao novi klub

Kolumbijac opet u Evropi

Čekaju ga nastupi u Europa ligi: James Rodriguez je konačno pronašao novi klub

A. Čaušević

James Rodriguez se vraća u Evropu poslije neslavne avanture u katarskom timu Al-Rayyan.

Rodriguez je osjećao nostalgiju prema Evropi još od odlaska u Al-Rayyan s kojim je imao ugovor do 2024. godine uz platu od 6 miliona eura.

Grčki mediji izvještavaju da će Rodriguez karijeru nastaviti u Olympiacosu, a tu vijest je potvrdio i poznati transfer guru Fabrizio Romano.

Sve će biti gotovo do kraja dana pošto je Kolumbijac već na putu za Pirej poslije čega slijedi i potpis ugovora.

Grci i Kolumbijac su trci s vremenom pošto prijelazni rok u Grčkoj završava sutra, ali su sigurni da će posao biti gotov do kraja dana.

Medijski izvještaji govor da će Olympiacos Jamesu plaćati dva miliona eura, dok će ostatak njegove plate od četiri miliona pokrivati Al-Rayyan.

Oglasi

U bogatoj karijeri ovaj 30-godišnji fudbaler nastupao je za kolumbijski Envigado, argentinski Banfield, te Porto, Monaco, Real Madrid, Bayern i Everton, a nedavno se povezivao i sa dolaskom u Galatasaray.

Kada se završavao prijelazni rok u Ligama petice bio je spreman da potpiše za Valenciju.

"Ako bi me Valencia nazvala došao bih pješke iz Katara. Smanjio bih svoju splatu i spreman sam na sve. Ako im treba neko da asistira Edinsonu Cavaniju onda sam tu za njih. Oni su sjajan klub s odličnim navijačima", rekao je tada James.

James će postati veliko zvučno pojačanje ekipa koja se tekmiči u Europa ligi nakon što je ranije potpisan i Marcelo koji je napustio Real Madrid.

Interesantno da je ranije tokom prijelaznog roka u Pirej stigao i Šime Vrsaljko, bivši štoper Atletico Madrida te nekadašnji reprezentativac Hrvatske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi