Marcelo je u Pireju za noć doživio ono što u Madridu nije za 15 godina

Spektakularan doček

Marcelo je u Pireju za noć doživio ono što u Madridu nije za 15 godina

Edmir Škorić

Bivši brazilski reprezentativac Marcelo ovog je ljeta napustio Real Madrid i neočekivano potpisao za Olympiakos.

Marcelo je čak 15 godina proveo u mardidskom Realu i tu stekao status apsolutne legende. Brazilac je na Santiago Bernabeuu osvojio sve što se može osvojiti u svijetu nogometa, uključujući i pet titula Lige prvaka.

No, s 35 godina odlučeno je da je vrijeme za rastanak, pa je on kao slobodan igrač potpisao za Oylmpiakos i karijeru neočekivano nastavlja u Grčkoj, iako je imao i mnoge druge ponude.

Slabo je kultni tim iz Pireja otvorio sezonu, pa je odlučio da navijače utješi spektakularnim pojačanjem.

Marcelo je potpisao jednogodišnji ugovor s Olympiakosom, a postoji opcija produženja na još jednu sezonu ukoliko obje strane budu zadovoljne.

Legendarni bek je večeras imao predstavljanje pred tifozama Olympiakosa, a zajedno sa sinom oduševljeno je posmatrao i slušao gromoglasnu publiku.

Oglasi

Ono što je Marcelo večeras u Pireju doživio, definitivno nije nikada u Madridu za 15 godina karijere. Jednostavno, mnogi navijači ne mogu da se porede sa grčkim koji su zaluđeni nogometom, a ponekad rade nevjerovatne stvari na tribinama.

Definitivno je već sada Marcelo shvatio da je prelazak u Olympiakos najbolji mogući potez, a ubrzo će imati priliku za debi u novom timu.

Potražite više informacija na temu Super League:

Marcelo je za Real Madrid odigrao ukupno 546 utakmica i postigao je 38 pogodaka.

Do 2018. godine Marcelo je bio član reprezentacije Brazila. Za Karioke je odigrao 58 utakmica i postigao je šest golove, a jedan od njih je protiv Bosne i Hercegovine u prijateljskom meču 2012. godine kada je Brazil slavio s 2:1.

Top Komentari

user1630778389
Haha, koja glupost od naslova ??? dobro srećom navikli smo se ???
6 0
Slave dovodjenje poslije Pepea najprgavijeg igraca sta ce sad u ovim godinama Jos vise radiit. Njega i Pepea je Mesi tad u Barsi izludijo. Nisu znali kako da ga zaustave pa su ga prgavo i onako hinjski udarali u nadi da to bude neprimijetno i da kamera po mogucnosti ne zabiljezi. Fuj
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti