Jamie Carragher našao boljeg veznjaka od Judea Bellinghama: "Podsjeća me na Zidanea"

Englez iznio svoje mišljenje

Jamie Carragher našao boljeg veznjaka od Judea Bellinghama: "Podsjeća me na Zidanea"

Admin Čaušević

Po prvi put nakon Luke Modrića jedan veznjak je u ozbiljnoj konkurenciji da osvoji Zlatnu Loptu. Jude Bellingham je već u prvoj sezoni kao član Reala pružio fenomenalne partije i opravdano se nada prestižnoj nagradi.

Bellingham je prošlog ljeta stigao iz Borussije Dortmund sa više od 100 miliona eura i način na koji je odigrao svoju premijernu sezonu je mnoge oduševio.

Za kratko vrijeme mladi Englez je postao pravi vođa Reala, zabio je čak 19 golova u La Ligi te tako može postati najbolji strijelac La Lige što bi bio impresivan učinak.

Ipak, Jamie Carragher je mišljenja da postoje i bolji veznjaci od Bellinghama. Tako legenda Liverpoola smatra da je Phil Foden ispred "petice" Reala.

Iako je Bellingham taj koji je do sada uspoređivan sa Zinedineom Zidaneom, Carragher smatra da veznjak Manchester Cityja podsjeća na čuvenog Francuza.

"Jude Bellingham je zvijezda Real Madrida, ali Phil Foden me podsjeća na Zinedinea Zidanea", napisao je Carragher u svojoj kolumni za The Telegraph.

Oglasi

"Bellingham je fenomen, ali za mene je Foden najprirodnije talentovani fudbaler u Engleskoj", dodao je nekadašnji defanzivac Redsa.

"Foden i Bellingham su različiti profili fudbalera, ali postoje aspekti Cityjeve igre koji ga izdvajaju od svega što je Engleska ikada imala", piše Carragher.

Carragher je dodao da se divi obojici fudbalera, međutim njegova poenta je očigledna - izabrao bi Fodena umjesto Bellinghama da se to od njega traži.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Foden je nedavno postao prvak Engleske sa Manchester Cityjem, a čak je izabran za najboljeg igrača Premiershipa te se može reći da ovaj 23-godišnjak igra u životnoj formi.

Englezi od Fodena i Bellinghama očekuju velike stvari na predstojećem Evropskom prvenstvu pošto se Tri Lava do sada nikad nisu popeli na krov Starog kontinenta.

Top Komentari

Amansio
Ovaj baš ima komplekse od reala
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi