Julio Baptista objasnio zašto Zlatnu loptu treba osvojiti Vinicius Junior, a ne Jude Bellingham

Nekadašnji igrač kraljevskog kluba

Julio Baptista objasnio zašto Zlatnu loptu treba osvojiti Vinicius Junior, a ne Jude Bellingham

Endin Čaušević

Real Madrid ove sezone igra fantastično i već je osigurao titulu prvaka Španije, te će se boriti i za trofej Lige prvaka. Mnogi smatraju da će i Zlatna lopta otići u ruke nekog od igrača kraljevskog kluba, a Julio Baptista je objasnio zašto to treba biti Vinicius Junior.

Kraljevi na početku sezone nisu bili previše favorizovani kada je u pitanju Liga prvaka, ali nakon što su u četvrtfinalu izbacili Manchester City stvari su se naglo preokrenule.

Real Madrid je već osigurao trofej prvaka Španije, a 1. juna će na Wembleyju u Londonu igrati protiv Borussije Dortmund finale Lige prvaka i imati priliku da sezonu završe na najbolji mogući način.

Iako sezona još uvijek traje već su počele diskusije oko toga ko bi trebao da osvoji Zlatnu loptu za najboljeg igrača svijeta. Jasno je da su Lionel Messi i Cristiano Ronaldo potpuno van te borbe, te je njihova era završena u tom pogledu.

Mnogi smatraju da će Zlatna lopta otići nekom od igrača Real Madrida, a ukoliko Kraljevi osvoje Ligu prvaka onda nema dileme da će tako zaista i biti.

U posljednje vrijeme najviše se u toj priči spominju Vinicius Junior i Jude Bellingham koji su glavne zvijezde Reala i igraju zaista spektakularno ove sezone.

Oglasi

Čini se da Vinicius i Bellingham nemaju više konkurencije u tom pogledu, ali mnogo toga će biti jasnije i nakon Evropskog prvenstva koje bi sigurno moglo da preokrene situaciju u borbi za Zlatnu loptu.

No, na ovu temu oglasio se i Julio Baptista koji je svojevremeno igrao za Real, te je objasnio zbog čega je Vinicius zaslužio više Zlatnu loptu u odnosu na Bellinghama.

"Postigao je nevjerovatnu dosljednost kada su važne utakmice u pitanju, uvijek je na svom nivou i pravi razliku. To mogu samo najbolji. Zlatna lopta? Ove godine nemam sumnje da bih ju dao Viniciusu. Borba je između njega i Bellinghama, ali mislim da bi Vini trebao da dobije tu nagradu jer je u važnim utakmicama pravio veću razliku od svih ostalih igrača", rekao je Baptista.

Potražite više informacija na temu La Liga:

I španski mediji već neko vrijeme vode polemiku oko Zlatne lopte i jasno je koliko forsiraju da istu trebaju dobiti Vinicius ili Bellingham.

Međutim, kao što je već spomenuto razliku bi moglo napraviti Evropsko prvenstvo, ali i ishod finala Lige prvaka. Sve stvari će se gledati, ali nema dileme da Vinicius i Bellingham trenutno najbolje "kotiraju".

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

arca
Zar nece Messi?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi