Mašina za novac, a tek su mu 23: Foden mjesečno zaradi bogatstvo, a da ne udari loptu

Englez se odlično snašao

Mašina za novac, a tek su mu 23: Foden mjesečno zaradi bogatstvo, a da ne udari loptu

Admin Čaušević

Engleski ofanzivac Phil Foden ostvario je zaradu od oko 5 miliona eura ne računajući platu koju dobija od Manchester Cityja, tako je njegovo bogatstvo porazlao za 2 miliona eura za godinu ili oko 170.000 eura sedmično.

Fodenova rastuća zarada otkrivena je u računima podnesenim jučer za agenciju Rondog Sports Ltd koja se inače brine za njegovu zaradu od prava na lik.

Sjajni fudbaler Manchester Cityja između ostalog ima potpisane ugovore s Nikeom, Hugo Bossom i draguljarskom tvrtkom Cernucci.

Najbolji igrači također zarađuju od prodaje robe uključujući dresove koje nose njihovo ime, plus za autograme, snimanje videa pa čak i broj na dresu.

Upravo to je omogućilo Fodenu da mu bogatstvo zarade za 2 miliona eura u godinu dana ili oko 170.000 eura mjesečno.

Osim toga Foden u Manchester Cityju ima sedmičnu platu od oko 230.000 eura što znači da mjesečno na njegov račun legne više od milion eura.

"Phil je spretan izvan terena kao i na njemu. Slava i bogatstvo su mu došli rano, ali ima mudru glavu na mladim ramenima i brine se da njegova budućnost i budućnost njegove porodice bude pozlaćena", kazao je neimenovani izvor za The Sun.

View this post on Instagram

A post shared by Phil Foden (@philfoden)

Engleska zvijezda ima 10.6 miliona pratitelja na Instagramu, a njegov petogodišnji sin Ronnie s partnericom Rebeccom ima 3.6 milijuna fanova na stranici nakon što je otvorili njegovi roditelji.

Foden je ove sezone zaista fantastičan, a Englezi od 23-godišnjaka očekuju velike stvari ne predstojećem Evropskom prvenstvu pošto u dresu Cityja igra sjajno.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U posljednjem ligaškom duelu igranom protiv Aston Ville zabio je hat-trick te pokazao da je spreman preuzeti lidersku ulogu kada nema Erlinga Haalanda ili Kevina De Bruynea.

Sjajni ofanzivac je izdanak omladinske škole Cityja, a njegova vrijednost je čak 130 miliona eura.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi