Jamie Vardy, čovjek za velike utakmice

Napadač Leicestera blista protiv najboljih

Jamie Vardy, čovjek za velike utakmice

Na terenima engleske Premier lige igra veliki broj izuzetno kvalitetnih napadača. Sergio Aguero, Harry Kane i Romelu Lukaku su samo neki od njih, ali Leicesterov Jamie Vardy je u jednoj statističkoj kategoriji ispred svih.

Sjajni napadač Lisica, iza kojeg je izuzetno zanimljiva životna priča, je najbolji protiv najboljih klubova Premier lige.

Naime, on je od svog premierligaškog debija u augustu 2014. godine postigao više golova protiv klubova iz "velike šestorke" od bilo kojeg drugog igrača u Premier ligi u istom periodu.

Tu se, naravno, misli na klubove koji su u trenutku kada su odmjeravali snage sa Leicesterom bili na jednoj od prvih šest pozicija u Premier ligi.

Vardy je protiv takvih klubova od augusta 2014. odigrao 43 utakmice i postigao čak 23 gola, dok je sljedeći na ovoj listi Manchester Cityjev Sergio Aguero sa 20 pogodaka, koji je istina odigrao puno manje utakmica (30) protiv ekipa iz "velike šestorke".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon Aguera slijede Tottenhamov golgeter Harry Kane sa 18 golova i fudbaler Liverpoola Sadio Mane koji je najboljim ekipama Premier lige postigao 15 golova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi