Jamie Vardy dobija dva meča suspenzije
Foto: EPA

Očekuje se i službena potvrda

Jamie Vardy dobija dva meča suspenzije

Napadač Leicester Cityja Jamie Vardy će zbog crvenog kartona zarađenog u susretu sa West Hamom dobiti dva meča suspenzije, javljaju britanski mediji.

Vardy je u 56. minuti dobio drugi žuti karton zbog simuliranja u protivničkom šesnaestercu, ali je stvar pogoršalo njegovo ponašanje prema sucu Mossu, kojeg je verbalno napao.

Prema pravilima FA, zbog dva žuta kartona dobija se jedan meč suspenzije, ali obzirom da je Vardy optužen za nedolično ponašanje, kazna će sigurno biti produžena na još jednu utakmicu.

Ukoliko se ova informacija ispostavi tačnom, napadač Leicestera će propustiti predstojeće duele protiv Swanseaja i Manchester Uniteda, ali će konkurisati za utakmice sa Evertonom i Chelseajem u posljednja dva kola prvenstva.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Očekuje se da kazna za Vardyja bude zvanično potvrđena do kraja dana ili najkasnije sutra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi