Bio i ostao ikona: Vardy vratio Leicester u elitu, pa odbio da podigne trofej, želio je samo...

Majstor se vratio

Bio i ostao ikona: Vardy vratio Leicester u elitu, pa odbio da podigne trofej, želio je samo...

Edmir Škorić

Iskusni engleski napadač Jamie Vardy zabio je dva gola u pobjedi Leicestera na gostovanju kod Preston North Enda, te je omogućio svom dugogodišnjem timu povratak u Premiership.

U subotu Leicester je na svom King Poweru poražen sa 2:0, ali taj rezultat uopšte nije bio ni važan jer su Lisice kolo ranije obezbijedile plasman u viši rang.

Vardy je u 78. minuti napustio teren uz velike ovacije, pošto je sve izvjesnije da će 37-godišnji golgeter napustiti Leicester na kraju sezone kada mu istekne ugovor.

Poslije jučerašnje utakmice, uslijedila je dodjela pehara i velika proslava, a u centru pažnje upravo Vardy.

Kao kapiten kluba, Vardy je imao zadatak podići trofej pred oduševljenom publikom na stadionu King Power. Međutim, u snimci objavljenoj na društvenim mrežama, Vardy je zamolio dvojicu svojih saigrača da mu se pridruže prije nego što podigne trofej.

Oglasi

Dvojica Leicesterovih igrača koje je izabrao Vardy bili su Marc Albrighton i Ricardo Pereira. Govoreći tokom Leicesterove proslave naslova, veznjak Harry Winks je rekao: “Nadrealno je da budem iskren. Ovako nešto nikad nisam doživio, pa pokušavam upiti što više toga. Kao što smo rekli prije utakmice, ne znamo kada dolaze ti trenuci, stoga je važno uživati ​​u njima.

“Kad sljedeće godine budemo u Premier ligi, niko se neće sjećati činjenice da nismo pobijedili u zadnjoj utakmici. Svi će zapamtiti da smo prvaci i da smo gore. To je najvažnije.”

Vardy je kratko govorio o budućim planovima, ali nije otkrio detalje.

“Slušaj, nisam još spreman završiti karijeru. Noge su dobro i osjećam se u formi kao i prije pa ćemo vidjeti što će se dogoditi".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo da je Vardy bio dio čuvene generacije Leicestera koja je osvojila titulu 2016. godine, a tada su s njim igrali i Riyad Mahrez, Harry Maguire, N'Golo Kante...

Vardy ima strašne brojke. Dao je 136 mečeva u Premier ligi uz 45 asistencija na 307 mečeva, dok je u Championshipu zabio 38 golvoa uz 16 asistencija na 98 mečeva. Ima i devet nastupa u Ligi prvaka i dva gola uz jednu asistenciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti