Morata golom donio važna tri boda Atleticu u meču protiv Leverkusena
Morata je pogodio u 78. minuti

Ekipa Diega Simeonea je teškom mukom stigla do pobjede

Morata golom donio važna tri boda Atleticu u meču protiv Leverkusena

S. Pašalić

Atletico Madrid je u 3. kolu grupe D Lige prvaka ugostio Bayer Leverkusen i slavio minimalnim rezultatom 1:0.

Gosti su mogli šokirati domaće navijače već u 10. minuti kada se Julian Baumgartlinger našao u sjajnoj šansi, ali je pucao iznad gola.

Prvo poluvrijeme je proteklo u boljoj igri Leverkusena koji je više napadao, ali se na odmor otišlo sa rezultatom 0:0.

Nastavak je donio veliku borbu oba tima, ali nije viđena neka ozbiljnija prilika ni sa jedne strane sve do 78. minute.

Atletico je tada bio u napadu, a Renan Lodi je uputio centaršut u šesnaesterac gostiju nakon kojeg je Alvaro Morata pogodio za vodstvo od 1:0.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nakon toga Leverkusen je pokušavao da stigne do izjednačenja, ali su domaći uspjeli da sačuvaju rezultat i upišu nova tri boda.

Ekipa Diega Simeonea sada ima 7 bodova, a slijedi Juventus sa 4 i Lokomotiv sa 3 boda, a ova dva tima večeras igraju svoj meč od 21 sat. Leverkusen je nakon tri kola bez bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi