Ono što je Lewandowski u napadu to je Oblak na golu!

Skoro pa perfektna statistika Slovenca

Ono što je Lewandowski u napadu to je Oblak na golu!

A. Čaušević

Jan Oblak je među glavnim favoritima da u decembru dobije nagrau Lev Yashin koja se od ove godine dodjeljuje najboljem golmanu svijeta. 

Ukoliko Robert Lewandowski u napadu ruši sve rekorde u Njemačkoj i djeluje nezaustavljivo, na drugoj strani Oblak djeluje nesavladivo.

Atletico Madrid je sinoć s 2:0 pobijedio Athletic Bilbao, a pri rezultatu 0:0 Slovenac je nevjerovatnom odbranom spasio svoj gol nakon šuta Iniga Martizena.

Ovo znači da je Oblak od posljenjih 19 šuteva prema golu u svim takmičenjima upisao 18 odbrana. Savladao ga je samo Dani Parejo golom iz slobodnjaka.

S obzirom na reputaciju ovakva statistika se moža i očekuje od "jedinice" Jorgandžija, ali u ovom segmentu mu niko nije ni blizu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U posljednje četiri sezone osvojio je isto toliko Zamora trofeja, priznanja koje dobije golman iz La Lige s najvećim brojem mečeva u kojim je spasio svoju mrežu.

Oblak je u prošlosti možda bio u sjeni nekih drugih golmana, ali čini se da je njegovo vrijeme tek dolazi. Za napomenu, ima 26 godina.

Top Komentari

Junuz
Doktor
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi