Oblak nije zbog povrede ramena napustio teren, doktori su natjerali Simeonea da što prije reaguje

Nije se sjećao ničega oko sinoćnje utakmice

Oblak nije zbog povrede ramena napustio teren, doktori su natjerali Simeonea da što prije reaguje

Endin Čaušević

Fudbaleri Atletico Madrida sinoć su u gostima pobijedili Athletic Bilbao sa 1:0 u derbiju devetog kola španske La Lige.

Na San Mamesu smo sinoć gledali zaista jako dobru utakmicu, a na kraju je Atletico uspio nekako da dođe do pobjede.

Junak kluba iz Madrida bio je Antoine Griezmann koji je na samom početku drugog poluvremena zabio pogodak za pobjedu svog tima. Također, treba istaći da je to bio 100. gol Griezmanna u dresu Atletica.

Međutim, ono što je moglo zabrinuti Diega Simeonea jeste činjenica da je 20 minuta prije kraja utakmice morao iz igre izvesti Jana Oblaka zbog povrede.

Oblak je početkom drugog poluvremena imao žestok sudar sa Berenguerom i žalio se na povredu ramena, ali je na terenu proveo još desetak minuta prije nego što je Simeone odlučio da ga zamijeni.

Na teren je umjesto Oblaka ušao hrvatski golman Ivo Grbić koji je sinoć bio jedini rezervni golman na klupi Atletico Madrida.

Oglasi

Iz kluba su se čekale informacije o tome da li je Oblakova povreda ramena teže prirode, ali potom su stigle vijesti koje su mnoge iznenadile.

Naime, španski novinari objavili su da povreda ramena nije razlog što je Oblak izašao s terena sinoć već da je Simeone odlučio napraviti izmjenu nakon što mu je ljekarski tim objasnio šta se dešava sa slovenskim golmanom.

Nakon sudara s Berenguerom doživio je očito potres mozga jer se uopšte ničega nije sjećao u vezi sinoćnje utakmice. Ostao je da brani desetak minuta, ali iz predostrožnosti je odlučeno da izađe iz igre.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Oblak se ni nakon izmjene nije sjećao šta se dešavalo sinoć i doktori Atletico Madrida su ga jednostavno natjerali da napusti teren kako bi napravili dodatne preglede i vidjeli da li se radi o nekom težem potresu mozga.

Sigurno je da Slovenca očekuje pauza, a uskoro bi trebalo biti poznati više informacija oko njegove povrede, te jasno objašnjenje koliko će on izbivati s terena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi