Wayne Rooney brutalno iskren: U United mogu doći Messi, Ronaldo, Bale, Ramos, ali...
Rooney smatra da Solskjaer treba dovesti nekoliko jeftinijih igrača i oko njih graditi ekipu

Legenda tima sa Old Trafforda je rekla ono što se možda neće svidjeti navijačima

Wayne Rooney brutalno iskren: U United mogu doći Messi, Ronaldo, Bale, Ramos, ali...

S. Pašalić

Iza Manchester Uniteda je još jedna sezonu u nizu koju navijači ovog tima žele što prije zaboraviti.

Tim sa Old Trafforda je sezonu završio na šestom mjestu i ostao bez Lige prvaka, a sada je prošlo šest godina otkako je ovaj klub posljednji put osvojio trofej Premier lige.

Ole Gunnar Solskjaer je došao na klupu Uniteda u decembru da pokuša popraviti stanje i sjajno je krenuo te slavio u 14 od svojih 17 utakmica, ali je završio loše te je u posljednjih 10 utakmica pobijedio samo dva puta.

Pored toga Manchester United je ispao u četvrtfinalu FA kupa i Lige prvaka pa je jasno zašto navijači nisu imali razloga za zadovoljstvo.

Ali predsjednik kluba Ed Woodward obećao je Solskjaeru sredstva za ljetni prelazni rok. Tako Norvežanin ovog ljeta na Old Traffordu cilja na nekoliko velikih imena.

Međutim, nekadašnja zvijezda ovog kluba, Wayne Rooney smatra da to nije važno jer niti Ronaldo, Messi, Gareth Bale ili Sergio Ramos ne mogu spasiti United sada.

"Prvo što Solskjaer treba napraviti, jest izgraditi ekipu, a pod tim ne mislim da će dovođenje jednog ili dva igrača za 100 miliona funti.

"Bolje je da potroši 30-40 miliona funti na igrače koji imaju potencijala i stvara ekipu oko tih pet ili šest igrača. Može dovesti Ronalda, Messija, Ramosa il Balea, koštat će 350 miliona funti, a dobit će dvije godine od njih"

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Klub se mora graditi s mladim igračima, ali oni moraju biti dovoljno dobri. Mislim da će navijači razumjeti da se sljedeće sezone neće boriti za Premiership"

"Dajmo Oleu vremena sljedeće dvije ili tri godine da napravi ekipu koja će se takmičiti u Premier ligi i Ligi prvaka. Na ekipama poput Uniteda, Chelseaja, Arsenala, Tottenhama i možda Evertona jest da u sljedeće dvije godine dođu do nivoa Manchester Cityja i Liverpoola", rekao je Rooney.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi