Veliki transfer u najavi: Paul Pogba rekao "da"

Da li zaista napušta United?

Veliki transfer u najavi: Paul Pogba rekao "da"

A. Čaušević

Postoji mogućnost da je tokom utakmice kvalifikacija za EP između Turske i Francuske dogovoren novi veliki transfer.

Prva zvijezda dosadašnjeg dijela prijelaznog roka je svakako Eden Hazard koji je iz Chelseaja prešao u Real Madrid, a sjajnog Belgijanca mogao bi nadmašiti Paul Pogba.

Susret sa tribina stadiona u Konyasporu pratio je sportski direktor Juventusa Fabio Paratici koji je prema pisanju lista Corriere dello Sport ostvario kontakt s Pogbom.

Paratici i francuski reprezentativac su se sastali nakon utakmice, a veznjak je izrazio želju za povratkom u Torino gdje ima puno prijatelja te je vezan za grad sa sjevera Italije.

Međutim, pregovori s Manchester Unitedom uopšte neće biti lagani je Crveni đavol za igrački karton svoje najveće zvijezde žele 150 miliona eura. Upravo iz tog razloga se očekuje da prvak Italije "žrtvuje" neku od svojih zvijezda.  

Pogba je član Bianconera bio od 2012. do 2016. godine. U posljednjoj sezoni nosio je broj "10" na leđima što prema tradiciji torinskog kluba predstavlja veliku čast, ali nosi dodatnu odgovornost.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovaj 26-godišnjak je omiljen među pristalicama Stare dame i njegov povratak bi sigurno bio dočekan sa velikim oduševljenjem jer vlada dojam da je u Juventusu pružao mnogo bolje partije nego što to radi u Manchester Unitedu koji ga je platio 105 miliona eura.

Alternativa za Pogbu je Sergej Milinković-Savić s kojim je Juventus navodno već postigao načelni dogovor.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi