Kamere snimile trenutak kada je Vertonghen povraćao usred utakmice

Odigrao meč do kraja

Kamere snimile trenutak kada je Vertonghen povraćao usred utakmice

E. Čaušević

Fudbaleri Benfice sinoć su poraženi u gostima od Porta sa 3:1 u velikom derbiju 16. kola.

Porto je pred svojim navijačima uspio da dođe do tri boda protiv velikog rivala iz Lisabona i tako se vrati na prvu poziciju na tabeli.

Na prvom mjesto Porto i Sporting imaju po 44 boda, dok je Benfica nakon ovog poraza ostala treća, ali sada ima sedam bodova manje u odnosu na svoje rivale.

No, detalj koji je obilježio utakmicu desio se u 51. minuti, a u centru pažnje našao se defanzivac gostujuće ekipe Jan Vertonghen.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Kamere su snimile trenutak kada je Belgijanac počeo da povraća i bilo je jasno da se baš i ne osjeća dobro.

Ipak, nakon što je povratio Vertonghen je nastavio da igra, te je završio utakmicu do kraja. Slična stvar desila se Vertonghenu na Mundijalu 2014. godine na meču Belgije i Amerike, a tada je poručio da je povratio zbog prevelikog umora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi