Vertonghen ne želi čestitati Italijanima: Iznervirali su me valjanjem po terenu
Foto - EPA

Kapiten Belgije iskren

Vertonghen ne želi čestitati Italijanima: Iznervirali su me valjanjem po terenu

M. Šljivak

Kapiten reprezentacije Belgije Jan Vertonghen razočaran je nakon ispadanja u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

Crveni đavoli su na Allianz Areni poraženi od selekcije Italije sa 2:1, a Vertonghen tvrdi da je ovaj poraz baš bolan.

"Tužan sam. Ovaj poraz itekako boli i propustili smo šansu da uzmemo titulu, baš kao i na prethodnim turnirima", rekao je Jan Vertonghen i nastavio je:

"Kada budete analizirali meč, vidjet ćete da smo prelako primili golove, kao i da smo propustili naše šanse. Ispali smo i to je to."

Italijanima nije želio odati previše priznanja za trijumf u ovom meču.

"Ne želim im odajem priznanje. Iznervirali su me na kraju utakmice sa svojim ponašanjem i krađom vremene. Ipak, ne želim ni da imam bilo kakve izgovore. Primili smo golove iz grešaka, promašili smo i šanse. Boli", rekao je Vertonghen.

Iskusnom 34-godišnjem defanzivcu jučerašnji meč bio je ukupno 130. u nacionalnom timu čiji je član još od 2007. godine.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Posljednju šansu za trofej u dresu reprezentacije Vertonghen će vjerovatno imati naredne godine na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Belgija će i tu sasvim sigurno imati na raspolaganju zaista odličan tim, a vidjet ćemo hoće li konačno napraviti iskorak.

Top Komentari

EmirTM87
Sve sto je Belgija uradila je bilo preko onog malca Dokua. Italija nije nikad ljepse igrala, cini mi se kao da mogu doci u gol sansu kad god hoce
6 0
vence
primiku golove iz gresaka.. kako je to glupa fraza.. naravno da je greska, cim promis go.. dakle, odbrana nije uradila svoj dio posla.. a pored tih gresaka.. mogli su primiti jos i 5 komada
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi