Sekulić: Ključ je da zaključamo našu mrežu, jer naši napadači će sigurno postići jedan gol
Sekulić je ovog ljeta stigao u Budućnost, te se izborio za mjesto standardnog prvotimca u ekipi. Foto:Vijesti.me

Lijevi bočni Budućnosti pred duel u Zenici

Sekulić: Ključ je da zaključamo našu mrežu, jer naši napadači će sigurno postići jedan gol

Dino Kurbegović

U okviru 3. kola kvalifikacija Evropa lige u Zenici će sutra snage odmjeriti bosanskohercegovački i crnogorski prvak, Sarajevo i Budućnost.

Utakmica će se sutra igrati na stadionu Bilino polje u Zenici, a oba tima će danas imati i zvanične treninge, ali i press konferencije uoči sutrašnje utakmice.

U redovima kluba iz Crne Gore vlada optimizam pred sutrašnji meč, što je u izjavi za RTCG izjavio i lijevi bek, te povremeni reprezentativac ove zemlje Nemanja Sekulić.

"Čeka nas teška utakmica, analizirali smo protivnika, znamo njihove kvalitete, ali i neke mane, koje ćemo pokušati iskoristiti. Sigurno da će biti teže nego u Kazahstanu protiv Astane, ali mi smo spremni na veliku borbu, jer ovakvu priliku smo dugo čekali. Nadam se da ćemo se kući vratiti s prolazom u narednu rundu. Ključ je da ne primimo gol protiv Sarajeva jer sam siguran da naši napadači mogu sutra postići makar jedan pogodak jer imamo taj potrebni kvalitete naprijed. Moramo mi u zadnjoj liniji biti izuzetno koncentrirani nazad, jer i Sarajevo ima veliki kvalitete kada je u pitanju ofanzivni dio ekipe", ističe 26-godišnji Sekulić.

Među navijačima Budućnosti vlada euforija nakon izbacivanja Astane, da tako nešto mogu učiniti i protiv Sarajeva

"Naravno da naši navijači očekuju pobjedu, sigurno da je euforija među njima velika i to je sasvim uredu. Nadam se da ćemo im produžiti nadu i vjeru i za ovaj meč, te da ćemo uspjeti da dovedemo Celtic kod kuće, to bi im bio najbolji poklon sigurno, ali i historijski rezultat za nas. Međutim mi moramo biti dobro koncentrirani, ne smijemo se dizati, jer čeka nas težak protivnik i stvarno utakmica u Zenici može da nam donese nešto veliko", kazao je defanzivac ekipe iz Podgorice.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Sarajevo ima sjajne krilne napadače poput Tatara i Fanima, te će odbrana Budućnosti imati mnogo posla

"Sigurno da su to sjajni pojedinci, mislim da sam spreman da željom i borbom zajedno sa ostalim saigraćima iz odbrane da ih zaustavimo. Nadam se da će naš golman imati što manje posla, te da ćemo mi iz odbrane biti na nivou kao protiv Astane", kazao je u razgovoru za RTCG ovaj defanzivac Budućnosti.

Top Komentari

forza_juve
Evo zabrinuli se Tatar, Ahmet, Rahman, Fanimo. Mozda uspijete sacuvati mrezu ma da mislim da vam trica ne gine
5 0
benjamin
Au jesu ovi crnogorci samouvjereni da ce pobijediti Sarajevo, neka bolje je sto su takvi i sve ispod 2 komada u njihovoj mrezi smatram neuspijehom
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi