Mladi Zmajevi sutra protiv Austrije, selektora Jankovića posebno raduje jedna stvar

Žele ostvariti pobjedu

Mladi Zmajevi sutra protiv Austrije, selektora Jankovića posebno raduje jedna stvar

Esmer Oštraković

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će na gostovanju kod Austrije pokušati osvojiti tri boda.

Prvo će danas mladi Zmajevi odraditi zvanični trening pred sutrašnji meč.

Selektor Igor Janković se osvrnuo na prethodni meč sa Slovenijom i istakao da očekuje povoljniji rezultat u Austriji.

„Iza nas je utakmica u kojoj nismo očekivali da izgubimo. Prvo poluvrijeme nismo bili pravi, nismo bili na našem nivou. U drugom periodu smo igrali bolje i u momentima kad smo imali inicijativu, napravili smo dvije kardinalne greške i primili dva gola. Nastojali smo da osvježimo ekipu i pripremimo za meč u Austriji. Raduje nas što ćemo sutra imati veliku podršku naših navijača na stadionu u Riedu. To će biti veliki motiv za nas i nadam se da ćemo pokazati da je ono što se dešavalo protiv Slovenije bio samo loš dan.“

Nakon utakmice na Grbavici selektor Janković bio je pomalo iznerviran na pitanja novinara.

Oglasi

"Jako teška utakmica u kojoj su se sastale dvije podjednake ekipe. U prvom poluvremenu smo i mi i oni stvorili nekoliko prilika. Drugi period igre smo bolje mi otvorili i došli do prednosti, imali inicijativu i kad smo trebali udvostručiti prednost, nesretno smo primili gol.

Nakon toga je bio evidentan pad u našoj igri, sedam-osam minuta nismo izgledali dobro i u tom periodu primamo gol. Kasnije smo dominirali, bili kvalitetniji, ali sreća je bila na strani protivnika. Smatram da nismo zaslužili poraz, da smo trebali osvojiti barem bod", rekao je Janković te između ostalog kazao da smo 'mala zemlja', te da trebamo biti realni.

Dobio je i prozivke sa tribina, ali nije htio govori o tome pred kamerama.

Jasno je da je mlade reprezentativce poremetio i neočekivani potez Silvija Ilinkovića koji se javio prije par dana i kazao da će u budućnosti igrati za Hrvatsku.

Ilinkovića svakako ne treba zaustavljati, samo oni koji srcem žele dres Zmajeva trebaju biti dio reprezentacije, ali biće svakako komentara i na odabir igrača od strane selektora, što je i normalno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti