Nagrada za GOŠK i za mladog igrača: Šuta u mladoj reprezentaciji BiH

Nagrada za GOŠK i za mladog igrača: Šuta u mladoj reprezentaciji BiH

Adnan Beganović

Iz Nogometnog kluba GOŠK ponosno su danas objavili kako je poziv u reprezentaciju U21 dobio njihov mladi nogometaš i kapiten Riad Šuta.

Riad Šuta je 21-godišnjak koji je blistao u dresu GOŠK-a u proteklo vrijeme, pa ga je selektor Igor Janković nagradio pozivom u mladu reprezentaciju pred mečeve protiv Slovenije i Austrije na početku kvalifikacija za EP.

Mostarac je ove sezone odigrao svih šest utakmica u dresu GOŠK-a u Premijer ligi, a u klub je došao prošlog ljeta iz Posušja i od tada je postao nezamjenjiv u standardnoj postavi tima iz Gabele.

S obzirom da igra na poziciji stopera, jasno je svima da je poziv dobio nakon što je Tarik Muharemović, inače igrač Juventusa, prekomandovan iz U21 u A reprezentaciju pred ove važne utakmice.

Šuti se tako iznenada ukazala velika šansa i na njemu je sada da opravda očekivanja selektora Jankovića i cijelog stručnog štaba.

On je imao ponuda ovog ljeta, ali je odlučio da ostane vjeran GOŠK-u. Svjestan je da je velika stvar nositi kapitensku traku u jednom premijerligašu sa samo 21 godinom.

"Imao sam dosta ponuda, odlučio sam ostati u GOŠK-u i mislim da je to dobra odluka.Stvarno jeste velika stvar biti kapiten premijerligaša, na tome bi se zahvalio ljudima u klubu i treneru koji vjeruju u mene i što su mi dali to priznanje i obavezu,a ja svojim zalaganjem na svakoj utakmici želim opravdati to i biti primjer ostalima", dodao je kapiten NK GOŠK Riad Šuta.

Poziv u U21 reprezentaciju BiH samo je kruna na sve ono što je uradio u dosadašnjem dijelu karijere, a naravno kao i svakom mladom igraču, san je jednog dana obući dres A reprezentacije BiH.

Podsjetimo da BiH U21 sutra dočekuje Sloveniju na Grbavici, a zatim gostuje u Austriji gdje će imati veliku podršku sa tribina od strane brojnih bh. navijača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi