Janković objavio spisak mlade reprezentacije BiH za okršaj protiv Slovenije

Naš tim igra 22. marta u Murskoj Soboti

Janković objavio spisak mlade reprezentacije BiH za okršaj protiv Slovenije

Endin Čaušević, foto: Dino Kurbegović

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine ovog mjeseca igra protiv Slovenije utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a selektor našeg tima Igor Janković objavio je danas spisak igrača.

Mlada reprezentacija naše zemlje će igrati u gostima protiv Slovenije 22. marta utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje je inače na rasporedu 2025. godine.

Utakmica će biti odigrana u Murskoj Soboti na stadionu "Fazanerija", a Janković je danas objavio spisak igrača za ovaj okršaj.

Poziv u mladu reprezentaciju BiH za meč protiv Slovenije dobili su: Muhamed Šahinović (RKS Rakow), Nikola Milićević (Stupčanica), Tarik Muharemović (Juventus), Nermin Mujkić (Sloboda), Savo Šušić (Borac), Mladen Cvjetinović (Ingolstadt), Filip Račić (GOŠK), Harun Hadžibeganović (Sloboda), Filip Ilić (Nuremberg), Nail Omerović (Osijek), Milorad Stajić (Radnički Niš), Matej Šakota (Slaven Belupo), Madžid Šošić (Radomlje), Eldar Mehmedović (Sarajevo), Petar Sučić (Dinamo Zagreb), David Vuković (Borac), Luka Božičković (Sloga Doboj), Vinko Rozić (Posušje), Enver Kulašin (Borac), Admir Bristrić (Olimpija), Aleksej Golijanin (BFC Daugavpils), Franko Sabljić (Zrinjski).

Također, Janković je pred ovu utakmicu izjavio da je svjestan da naš tim očekuje jedna teška utakmica.

"Očekuje nas izuzetno teška utakmica. Slovenija je u kvalifikacijama pokazala da ima talentovanu selekciju. Imaju deset igrača u inostranim klubovima što takođe na neki način govori o njihovom kvalitetu. Međutim, možemo reći da su nam ostali dužni, jer su nas pobijedili na Grbavici. Smatram da tad nismo zaslužili poraz jer smo igrali veoma dobro. Očekujem da odigramo što kvalitetnije jer bi nas pobjeda vratila u život i ostali bismo u igri da se kvalifikujemo na veliko takmičenje", rekao je Janković i dodao.

"Malo smo osvježili spisak, jer je nekoliko igrača promijenilo klubove i nisu bili standardni u posljednje vrijeme. Ujvereni smo da igrači koji su dobili poziv mogu odgovoriti zadatku i donijeti nam željeni rezultat. Činjenica da je Ivan Bašić prekomandovan u A tim nam otežava stvari, ali najbitnije je da mladi reprezentativci prelaze u seniorsku selekciju. Siguran sam da će još igrača krenuti tim putem i u budućnosti nastupati za A reprezentaciju naše zemlje".

Inače, naša mlada selekcija okupit će se 17. marta u Trening centru NSBiH u Zenici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi