Janković emotivan nakon pobjede reprezentacije, otkrio kome posvećuje pobjedu: Bori se sa bolešću...

Gubili smo, ali došli do preokreta i prve pobjede

Janković emotivan nakon pobjede reprezentacije, otkrio kome posvećuje pobjedu: Bori se sa bolešću...

Samir Mlaćo

Mlada fudbalska reprezentacija naše zemlje konačno je stigla do bodova. Savladali su naši momci 2:1 selekciju Kipra, iako smo gubili 1:0 i činilo se da ćemo ponovo biti poraženi.

'Probudili' smo se u nastavku meča i na kraju slavili golovima Kulašina i Sabljića. Može se reći da u nekim ranijim utakmicama nismo imali ni sreće, pa nam se sada vratilo.

Nakon utakmice pjesma naših momaka u svlačionici, koja je najbolji dokaz koliko im ova pobjeda znači.

Posebno sretan bio je selektor Igor Janković, koji je otkrio i kome posvećuje ovu pobjedu.

"Sa psihološkog aspekta veoma teška utakmica za nas. I u prethodnim utakmicama smo igrali kvalitetno, ali nismo bili miljenici sreće. Večeras su ovi momci pod pritiskom uspjeli da dođu do preokreta i velike pobjede koja nas vraća u igru u ovim kvalifikacijama.

Igrači zaslužuju svaki respekt zbog odnosa prema državnom dresu i karaktera koji su pokazali. Posvećujem ovu pobjedu svim navijačima Bosne i Hercegovine i svom ujaku koji se u ovom trenutku bori sa bolešću. Znam da mu ovo mnogo znači", kazao je Janković.

Oglasi

Naši mladi nogometaši kvalifikacije nastavljaju 22. marta kada će za rivala imati selekciju Slovenije. U našoj grupi trenutno je prva Francuska koja ima devet bodova, kao i Slovenija, dok je Austrija na sedam. Kipar ima tek jedan, a naša selekcija tri boda.

Jasno je da teško možemo do mjesta koje vodi na Evropsko prvenstvo, ali predaje sigurno nema. I protiv Francuske smo pokazali da se možemo nositi sa najboljim selekcijama, no poklekli smo tek pred sami kraj.

S obrazom odlazak sa Kipra

Nakon utakmice naši momci pokazali su visok nivo kulture te poštovanja prema rivalu.

Očistili su svlačionicu, te su domaći sigurno biti oduševljeni viđenim. Uzeli su metle te peškire, što je zabilježila i kamera.  Sve je naravno zbog pobjede prošlo u visokom raspoloženju.

Prethodno se pjevalo uz poznati hit "Bosnom behar probeharao"...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi