Janković pred utakmicu sezone: Vjerujem u svoje igrače
Foto: FK Kozara

Kozara dočekuje Željezničar

Janković pred utakmicu sezone: Vjerujem u svoje igrače

Ostala su još dva kola do kraja proljetnog dijela prvenstva u 1. ligi Republike Srpske. U njima će se odrediti koje će ekipe u Ligu za prvaka (prvih šest), a koje u nikad neizvjesniju Ligu za ostanak iz koje će u niži rang čak četiri posljednjeplasirane ekipe.

Prvo od ta dva kola za fudbalere Kozare donosi duel sa Željezničarom. Prošlosedmični trijumf nad Sutjeskom svakako je popravio atmosferu među izabranicima Igora Jankovića koji vjeruju da mogu ostvariti pobjedu i samim tim se revanširati Banjalučanima za poraz (4:3) iz prvog dijela sezone.

"Protiv Sutjeske smo odigrali izuzetno tešku, pogotovo na psihološkom planu i uz malo sreće potpuno zasluženo slavili. Nadam se da ćemo sutra nastaviti u istom ritmu", kaže trener Kozare Igor Janković, koji se potom osvrnuo na duel sa Željezničarom.

"Ekipa Željezničara u Gradišku dolazi rasterećena, jer su se već plasirali u Ligu za prvaka. Sigurno da zaslužuju svu našu pažnju, pogotovo što ova mlada ekipa iz Banjaluke igra možda i najljepši fudbal u proljetnom dijelu prvenstva. Ipak, vjerujem u svoje igrače i dat ćemo sve od sebe da utakmicu sezone završimo sa za nas pozitivnim rezultatom. Ovim putem pozivam publiku i navijače da dođu na stadion i pruže podršku našoj ekipi."

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Utakmica na Gradskom stadionu u Gradišci počinje u 16:00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi