Janković zlatnu medalju posvetio majci

Banjolučanin osvojio titulu s kadetima u Litvaniji

Janković zlatnu medalju posvetio majci

Edmir Škorić

Banjolučanin Aljoša Janković posvetio je majci medalju koju je osvojio u Litvaniji.

Janković je član generacije koja je pokorila Evropu i napravila najveći uspjeh otkako je bh. sport nastao. Podsjećamo, kadetski košarkaši naše zemlje savladali su Litvaniju u finalu u subotu, a sinoć ih je u centru Sarajevao dočekalo oko 50.000 navijača.

"Osjećaj je neopisiv. Još nismo svjesni šta smo uradili iako smo se od početka nadali da možemo do medalje. Kako je vrijeme odmicalo, sve smo više vjerovali da možemo do kraja. I uz zajedništvo cijele države i drugih država koje su nas podržavale, uspjeli smo u tome", kazao je Janković za Nezavisne novine.

On je medalju posvetio majci Brani. "Kako da ne budem sretna. I da nisu uradili ništa, bila bih jednako ponosna na Aljošu", priča mama evropskog šampiona u razgovoru za Nezavisne.

Ovu generaciju smatraju najtalentovanijom i predviđaju im se velike karijere.

"Složio bih se da je ovo jedna od najtalentovanijih generacija, ali samo uz puno rada i odricanja možemo da napravimo velike uspjehe i u seniorskoj konkurenciji", jasan je mladi košarkaš iz grada na Vrbasu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.