Januzaj odbio poziv u reprezentaciju Belgije

Nije se odazvao selektoru Walemu

Januzaj odbio poziv u reprezentaciju Belgije

Fudbaler Dortmunda Adnan Januzaj odbio je poziv u mladu reprezentaciju svoje zemlje za predstojeće utakmice protiv Češke i Moldavije.

Mlada belgijska reprezentacija u naredne dvije utakmice mora ostvariti plasman na Evropsko prvenstvo, jer je to velika želja svih u ovoj državi, posebno selektora prvog tima Marca Wilmotsa.

"Odlučio sam svom kolegi Johanu Walemu ustupiti najtalentovanije igrače - Divocka Origija, Zakariu Bakkalija i Adnana Januzaja. Želja svih nas u belgijskom fudbalju je da se i U-21 reprezentacija plasira na jedno veliko takmičenje", rekao je Wilmots.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ipak, mladi fudbaler Dortmunda odbija nastupiti za mladu reprezentaciju, a kao razlog se navodi njegova želja da se bolje uklopi na treninzima svog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.