Belgijanci, pobijedite Izrael i budite najbolji na svijetu

Imaju priliku da budu najbolja reprezentacija

Belgijanci, pobijedite Izrael i budite najbolji na svijetu

Edmir Škorić

Reprezentacija Belgije uradit će sve da večeras pobijedi Izrael u Briselu.

Iako se plašimo nekog scenarija u kojem će Izrael slaviti, a mi kiksati na Kipru, čime bismo ostali bez baraža, čini se da ipak možemo malo i odahnuti.

Naime, Belgijanci imaju više motiva da dođu do slavlja. Prvo, žele biti nositelji za žrijeb grupa na Evropskom prvenstvu.

Osim toga, ako pobijedi, Belgija će postati prva reprezentacija na svijetu i iza sebe će ostaviti Argentinu i Njemačku na FIFA rang listi.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Dakle, izabranici Marca Wilmotsa mogu da ispišu povijest Crvenih vragova i pobjedom nad Izraelom po prvi put budu najbolja reprezentacija na svijetu, čak i ako kasnije Argentina savlada Paragvaj. 

U svakom slučaju, Belgijance pobjeda stavlja na prvo mjesto, Argentina pada na drugo, a Njemačka na treće mjesto. Samo je, dakle, potrebno dobiti Izrael. Pa sretno Belgijanci!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.