Januzaj odgovorio na poziv selekcije Kosova
EPA

Fudbaler Manchester Uniteda

Januzaj odgovorio na poziv selekcije Kosova

Generalni sekretar Fudbalske federacije Kosova, Erol Salihu, otkrio je da Adnan Januzaj ima želju da promijeni reprezentaciju. 

Fudbaler Manchester Uniteda je slovio za veliku nadu Manchester Uniteda, međutim na Old Traffordu je dolaskom Louisa van Gaala pao u nemilost i minutaža je ujedno rezultirala gubljenjem mjesta u reprezentaciji Belgije. 

Iako je u dresu Belgije već nastupio u šest utakmica, Januzaj ima namjeru da promijeni sportsko državljastvo i u budućnosti nastupa za Kosovo. To je potvrdio i generalni sekretar ove novopriznate reprezentacije Erol Salihu. 

"Januzaj je izrazio želju da nastupa za Kosovo i sada se čeka odluka FIFA-e", izjavio je Salihu. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Januzaj je svoju karijeru počeo u Anderlechtu i na Old Trafford je dospio 2013. godine. Jedno vrijeme je boravio na posudbi u Borussiji Dortmund. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi