Januzaj od ljeta u Seriji A?
FOTO - EPA

Napoli ga želi u svojim redovima

Januzaj od ljeta u Seriji A?

Adnan Beganović

Belgijski reprezentativac Adnan Januzaj bi mogao na kraju sezone napustiti redove Real Sociedada.

Januzaj je u Real Sociedad stigao 2017. godine, a ugovor s ovim klubom mu ističe na kraju sezone. Do danas nije potpisan novi, pa se sve više špekuliše sa njegovim odlaskom iz Real Sociedada.

Navodno je nekoliko klubova zainteresiranih za njegovim uslugama, a među njima je i talijanski Napoli koji u ovoj sezoni igra fenomenalno.

A, da postoji interes Napolija za Januzaja potvrdio je i njegov agent talijanskim medijima.

"Nakon igranja u Borussiji Dortmund, Manchester Unitedu i Real Sociedadu, sigurno bi bio spreman igrati i za Napoli. Ugovor mu ističe 2022. i pregovaramo o novom sa Real Sociedadom ali čekamo sve nove ponude. Nije bilo izravnog kontakta s Napolijem, ali znam za interes", istakao je Januzajov agent.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dodajmo da je Januzaj u ovoj sezoni za Real Sociedad u svim takmičenjima odigrao 17 utakmica na kojima je postigao dva pogotka uz jednu asistenciju.

Prije dolaska u Španiju nastupao je za Sunderland, Borussiju Dortmund i Manchester United. Ukupno je za Real Sociedad odigrao 141 utakmicu uz učinak od 20 pogodaka i 19 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti