Napolitanci kod slobodnjaka imaju nevjerovatnu taktiku i skoro da je nemoguće zabiti im pogodak

Ribery vidio loptu u golu, ali...

Napolitanci kod slobodnjaka imaju nevjerovatnu taktiku i skoro da je nemoguće zabiti im pogodak

E. Čaušević

Napoli je sinoć uz dosta muke u gostima uspio da pobijedi Salernitanu sa 1:0 u meču 11. kola Serije A.

Salernitana je doživjela novi poraz pred svojim navijačima, a ovaj put bodove je odnijela ekipa Napolija koja je teže od očekivanog uspjela da dođe do pobjede.

Odlučujući trenutak utakmice desio se u 61. minuti kada je Zielinski postigao jedini pogodak na ovom susretu za konačnih 1:0.

Salernitana je deset minuta prije kraja mogla do izjednačenja. Ribery je izveo odlično slobodan udarac s vrha kaznenog prostora i svi su vidjelo loptu u golu, ali je onda Di Lorenzo uspio da je glavom izbije s gol linije.

Mnogi su se pitali zašto se ponekad defanzivci kod slobodnjaka vraćaju na gol liniju jer smatraju da tako samo smetaju golmanu, ali Di Lorenzo nije mogao da izabere bolji trenutak da to uradi.

Tim potezom je sigurno spasio Napoli jer bi golman gostiju to teško uspio da odbrani. Ribery je odlično izveo slobodnjak i vjerovatno je i sam mislio da je gol, ali mu je Di Lorenzo pokvario planove.

Potražite više informacija na temu Serie A:

[streamable]https://streamable.com/fimo76[/streamable]

Napoli je pokazao da imaju taktiku za slobodnjake jer pored Di Lorenza koji se vratio na gol liniju tu je bio i jedan igrač koji je legao iza živog zida u slučaju da je Ribery šutirao po zemlji. Čini se da im je iz slobodnjaka nemoguće postići pogodak.

Top Komentari

macak_
plus omogucava protivnickim igracima da dodju pred golmana jer nisu u ofsajdu. Al hajd ti to objasni debilima sa ss.ba
5 0
Nije.bitno
Svugdje ljezu iza zivog, a i igrac na stativi manje igrac u polju
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi