Japanac napustio Bratstvo, moguć povratak u BiH

Odaka se nije naigrao u timu iz Gračanice

Japanac napustio Bratstvo, moguć povratak u BiH

Samir Mlaćo

Nogometaši Bratstva iz Gračanice u subotu su počeli sa pripremama za novu sezone u Prvoj ligi Federacije. 

Gračanlije su sezonu iza nas završili na šestom mjestu sa 46 bodova i još jednom pokazali da gotovo uvijek imaju respektabilnu ekipu kojoj malo nedostaje za veći iskorak. 

Klub su do sada pojačali Edo Vehabović, Samir Terzić i golman Tino Divković, ali  napustio Japanac Takuma Odaka (23), koji je početkom drugog dijela sezone stigao u Gračanicu.

Nije se naigrao, s obzirom da je upisao samo 35 minuta i to u duelu protiv Zvijezde iz Gradačca, kada je Zvijezda slavila 2:1.

"U Japanu sam ali možda naredne sedmice dolazim u BiH", kazao je za naš portal Odaka kojem Bratstvo prema svemu sudeći neće biti posljednji klub u našoj zemlji. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Odaka je karijeru počeo u univerzitetskom klubu Niho Kogakuin, a zanimljivo da je u Bratstvo stigao iz još jednog našeg kluba, trebinjskog Leotara. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi