Japanci su posebna sorta: Nakon izgubljenog finala nisu samo očistili svlačionicu
(Foto: EPA) Japan je jučer poražen u finalu Azijskog kupa, a do historijskog, svog prvog, trofeja je došao Katar

Potez za pohvalu

Japanci su posebna sorta: Nakon izgubljenog finala nisu samo očistili svlačionicu

Kada Japan igra na međunarodnim turnirima na jednu stvar uvijek možete računati - japanski navijači će uvijek počistiti iza sebe nakon utakmice i svoja mjesta na stadionu ostaviti u istom stanju u kakvom su ih i zatekli.

I reprezentativci Japana uvijek urade isto kada su svlačionice u pitanju, bez obzira na ishod meča.

Japan je jučer u finalu Azijskog kupa odigranom u Abu Dabiju (UAE) poražen sa 3:1 od Katara.

Reprezentacija Japana je tako ostala bez kontinentalnog trofeja, ali razočarenje zbog poraza nije spriječilo Japanace da prije napuštanja stadiona u Abu Dabiju očiste svlačionicu.

Osim što je svlačioica bila "bez packe", Japanci su na tabli ostavili poruku za organizatore. Naime, zahvalili su se i to na tri jezika - engleskom, arapskom i japanskom...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi