Svi su u čudu gledali japanske navijače: "Neka me neko uvjeri da je ovo moguće"
Navijači reprezentacije Japana došli su na utakmicu otvaranja Svjetskog prvenstva i počistili su sve što su drugi ostavili na tribinama

Počistili su sve za sobom

Svi su u čudu gledali japanske navijače: "Neka me neko uvjeri da je ovo moguće"

Midhat Šljivak

Utakmicom između domaće selekcije Katara i Ekvadora jučer je otvoreno Svjetsko prvenstvo, a već prvog dana smo mogli svjedočiti nevjerovatnim scenama na tribinama po završetku utakmice.

Ekvador je pobijedio Katar s 2:0 na otvaranju prvenstva pogocima Ennera Valencije, a obje selekcije su u ovom duelu imali veliku podršku s tribina.

S obje strane navijači su bili veoma glasni. Bilo je tu i provokacija, gotovo i fizičkih obračuna, ali na kraju su svi mirno napustili stadion.

Navijači ove dvije selekcije iza sebe su ostavili popriličan haos na tribinama. Papirići, čaše, vrećice bili su razbacani na sve strane, ali tamo nisu ostali dugo.

Grupa navijača iz Japana, koja je gledala utakmicu, nije mogla da gleda potpuni nered koji je ostao na tribinama i odlučili su reagovati.

Japanci su ekspresno počistili tribine od smeća. Radili su to sa zadovoljstvom i osmijehom i poprilično su šokirali domaćine.

Oglasi

"Neka me neko uvjeri da je ovo moguće. Japanci su počistili tribine, iako njihova reprezentacija nije ni igrala", napisao je na TikToku korisnik Omr94.

On se ponudio da pomogne i pitao ih je zašto su odlučili da počiste tribine iza svih. Jedna djevojka mu je odgovorila.

"Mi nikad ne ostavljamo smeće iza sebe. Poštujemo mjesto na koje dođemo".

"Mislio sam da će počistiti samo jedan dio, a oni su čistili kompletan stadion. O ovom sam čuo, ali nisam vjerovao".

Oglasi

Posebno su poštovanje imali prema zastavama koje su bačene na tlo.

"Pokupili su sve zastave i odnijeli ih na jedno mjesto. Svaka čast za poštovanje koje pokazuju", poručio je ovaj korisnik TikToka.

Japanski navijači i ranije su širom svijeta oduševljavali ovakvim akcijama i zaista se redi o nevjerovatnoj naciji.

Njihova selekcija nastup na Svjetskom prvenstu u Kataru otvara 23. novembra duelom s Njemačkom, a zatim igraju duele s Kostarikom i Španijom.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Nema dileme da će stadioni nakon utakmica biti kristalno čisti da nijedan papirić neće ostati na tribinama iza njih, ali i iza protivnika.

Ovakve scene su zaista nevjerovatne i vrijedne su svakog poštovanja.

Top Komentari

BosOzy
Ljudi ne jedu kospice ko mi :-)
2 0
Handofsibir
prsojecni navijac - platio sam ulaz i nije moje da kupim
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi