Jarčevi osvojili bod na gostovanju kod Schalkea

Koln se probudio

Jarčevi osvojili bod na gostovanju kod Schalkea

Schalke i Koln odigrali su neriješeno (2:2) u posljednjoj utakmici današnjeg programa 15. kola Bundeslige.

Tim iz Gelsenkirchena je dominirao tokom cijele utakmice, 62 odsto vremena imao loptu u nogama, no svejedno Koln se uspio odbraniti i osvojiti zlata vrijedan bod u borbi za opstanak.

U prvom poluvremenu viđen je samo jedan gol. U 36. minuti Schalke je stigao do prednosti kada je Burgstaller na asistenciju Caligiurija matirao golmana gostiju, a prednost od 1:0 bila je na snazi sve do otvaranja drugog dijela.

Gosti se nisu predavali i taj hrabar pristup im se isplatio u 50. minuti kada je za izjednačenje pogodio Guirassy.

Do nove prednosti Schalke je došao u 72. minuti preko Harita, no radost domaćih navijača nije dugo trajala, pošto je Guirassy s bijele tačke postigao novi gol za Koln i donio svom timu vrijedan bod.

Koln je utakmicu završio s igračem manje pošto je Osako u sudijskoj nadoknadi zbog simuliranja dobio drugi žuti karton.

Bundesliga, 14. kolo:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Schalke - Koln 2:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi