Jardim: Siguran sam da nas svi žele u polufinalu
Foto: EPA

Trener Monaca bez pritiska

Jardim: Siguran sam da nas svi žele u polufinalu

Nakon dvije iznimno zanimljive utakmice Monaco je uspio eliminisati Borussiju iz Lige prvaka.

Kneževi su bili ubojitiji, direktniji i opasniji, te sasvim zasluženo idu među četiri najbolje ekipe, a ponosan na ostvareni uspjeh je i trener Leonardo Jardim. 

Jardim je nakon utakmice bio izuzetno zadovoljan igrom svog kluba, a pričajući o onome što slijedi, istakao je da će Monaco i u polufinalu igrati napadački sa željom da dođe do samog kraja u Ligi prvaka. 

"Svi igrali su igrali na visokom nivou i veoma sam sretan to je to tako. Na ovom nivou ih ne možete ograničavati. Oni nisu predstavljali samo sebe već cijelu Francusku, koja nije navikla da u ovoj fazi takmičenja ima tim", izjavio je Jardim, čiju izjavu prenose inostrani mediji, dodavši: 

"Sinoć je moglo da bude 5:3 ili 6:3, jer su oba tima imala šanse. Znali smo da oni žele što više prostora dok igraju i mi smo to iskoristili kao našu prednost. Odigrali smo veoma dobru utakmicu, kontrolisali smo je i bili smo ambiciozni. Uvijek idemo na gol više, tako mi igramo, to je u našem DNK", dodao je.

Trener Monaca se ne opterećuje žrijebom.

"Protiv koga god budemo igrali, to će biti težak meč. Siguran sam da nas svi priželjkuju na žrijebu, ali naša ambicija je da uživamo u igri, da pokažemo napadački kvalitet koji posjedujemo. To je ono što mi radimo", zaključio je. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

S igrom kakva je pružena dosad Monaco nije autsajder ni u polufinalu.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi