Padaju prvi potpisi na Anfieldu, ali navijači žele mnogo više od toga

Potpisan ugovor s mladim defanzivcem

Padaju prvi potpisi na Anfieldu, ali navijači žele mnogo više od toga

Edmir Škorić

Kako se ljetni prijelazni rok sve više približava, Liverpoolov fokus će se okrenuti jačanju veznog reda.

Otkako se povukao iz utrke za potpis Judea Bellinghama, Jurgen Klopp je navodno identificirao brojne potencijaln. I dok je vezni red Redsa područje kojem očajnički treba pozornost, prvi ljetni posao kluba bit će odbrana.

Stoper Liverpoola Jarell Quansah potpisao je novi ugovor s ekipom nakon uspješne posudbe u Bristol Roversima.

Ovaj mladi nogometaš je pozvan za reprezentaciju Engleske na Svjetskom prvenstvu do 20 godina, a onda je stigla vijest da će potpisati novi ugovor sa Liverpoolom.

Quansah je u Liverpoolovoj akademiji od svoje pete godine, nakon što je bio kapiten momčadi Redsa do 18 godina koja je prije dvije godine stigla do finala FA kupa.

Imao je tri seniorska poziva pod vodstvom Kloppa, ali tek treba da upiše zvaničan debi. Radi se o velikom potencijalu, ali čini se da je rano da dobije pravu priliku u srcu Liverpoolove odbrane pored igrača kao što su Virgil van Dijk, Ibrahima Konate ili Joe Gomez.

Oglasi

No, Quansah će imati priliku da u predsezoni pokaže koliko vrijedi i ako bude na nivou, Klopp bi mu mogao početi davati ozbiljne minute u nekim mečevima, jer poznato je da Nijemac vjeruje mladim igračima i spreman je da iskoristi svačiji potencijal.

Liverpool je imao lošu sezonu i pokušava se u završnici nekim čudom dočepati Lige prvaka. To se donedavno smatralo nemogućom misijom, ali Redsi su ušli u dobar ritam, nanizali nekoliko pobjeda i sada su na samo jedan bod od Manchester Uniteda koji je četvrti, mada treba naglasiti da Crveni vragovi imaju i utakmicu manje.

Redsi za dva dana gostuju kod Leicestera i moraju da pobijede ako žele ostati u igri za Ligu prvaka, dok Lisicama očajnički trebaju bodovi u borbi za opstanak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nekadašnji engleski prvak nalazi se na 18. mjestu sa 30 bodova i ima dva boda manje od Evertona i tri od Nottingham Foresta.

S obzirom da su ostala još samo tri kola do kraja, Leicester nema puno vremena i mora da osvaja bodove ako želi na kraju da se spasi najgoreg scenarija. U istoj situaciji je i Leeds na 19. mjestu, dok su Southampton, koji je na dnu sa 24 boda, mnogi već i otpisali.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi