Jarmolenko na čarapama istakao poruku Rusima

"Idi k vragu..."

Jarmolenko na čarapama istakao poruku Rusima

E. Škorić

Kapiten ukrajinske nogometne reprezentacije Andrij Jarmolenko još jednom je pokazao podršku vojsci Ukrajine i svima koji se bore protiv Rusa.

Nogometaš West Hama je na čarapama poslao poruku Rusiji koja gotovo četiri mjeseca vrši invaziju na Ukrajinu.

Iako je prošlo toliko vremena od početka borbi, nažalost u ovom trenutku i dalje nema nikakvih naznaka da će se uskoro rat završiti i da će se spriječiti gubici života.

Tokom posljednje utakmice Lige nacija s Irskom (1:1), 32-godišnji Jarmolenko je navijačima predstavio svoje nove čarape, što se moglo vidjeti u materijalu koji rezimira ovu utakmicu na kanalu Ukrajinskog nogometnog saveza. Na čarapama je slika broda i riječi "Idi k vragu, ruski ratni brodu!".

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Poruka na Jarmolenkovim čarapama referenca je na situaciju koja se dogodila krajem februara. Gornja rečenica je citat jednog od ukrajinskih vojnika koji je, zajedno s još nekoliko drugih, do samog kraja branio Zmijski otok od napada ruskog agresora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi