Došao je i taj dan: Svi poredani oko centra kako bi ispratili legendu i idola nacije

Pyatov se povukao iz reprezentacije

Došao je i taj dan: Svi poredani oko centra kako bi ispratili legendu i idola nacije

E. Škorić

Ukrajina je danas pobijedila Armeniju s 3:0 na stadionu u Lodza u Poljskoj.

Ukrajinci zbog rata igraju izvan svoje zemlje, a protiv Armenaca suu u svom drugom meču Lige nacija ostvarili drugu pobjedu.

Pogocila Malinovskog, Karavaeva i Mikoljenka ostvarena je sigurna pobjeda nad Armencima, a sam početak utakmice bio je dosta emotivan.

Ovaj put ne zbog ratnih dešavanja, već zbog toga što se od ukrajinskog dresa oprostio legendarni 37-godišnji golman Andrij Pyatov.

Za Ukrajinu je branio od 2006. godine i ima čak 102 nastupa, a njegovi saigrači danas su se poredali oko centra noseći majice s njegovim likom, dok je on bio u sredini.

Pune tribine pozdravile su Pyatova, koji je jedan od najznačajnijih igrača u povijesti ukrajinske reprezentacije, ali sada je vrijeme da svoje mjesto prepusti mlađima.

Oglasi

Skoro cijelu karijeru Pyatov je proveo braneći za Šahtar, s kojim ima čak 10 titula, osam kupova i osam superkupova Ukrajine.

Što se tiče reprezentacije, zanimljivo da je s U21 selekcijom Ukrajine igrao finale 2006. godine, ali je tada Nizozemska slavila s 3:0.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Nakon Evropskog prvenstva 2020. Pyatov je bio najavio kraj karijere u reprezentaciji. No, u avgustu 2021. godine, zbog problema s igračkim kadrom, vraćen je u reprezentaciju.

U oproštajnoj utakmici za Ukrajinu postavio je rekord reprezentacije po broju utakmica bez primljenog gola. Bio je to 47. put da sačuva mrežu, dok je prethodno Oleksandr Shovkovskyi bio rekorder sa 46 utakmica bez primljenog gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi